Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zažil jsem nedávno smrt jako obranu proti nemocem blízkého člověka...

0 0
možnosti

Peklo....slyšel jsem před chvílí názor, že peklo vytvořily církve, aby mohly ovládat vyděšené lidi. Je to logické, až na to, že peklo znali i buddhisti a pravděpodobn je starší než nějaké legrančí církve. I pojem Posledního soudu je globální koncept - njaký důvod mít bude, protože lidi, co se navracejí z nedokončených smrtí, říkají někdy, že viděli míhat se před očima své minulé skutky - nicméně nikdo je nesoudil. Zdroj - Bůh - je sama Láska, která nesoudí. Tak se mějte fajn.

0 0
možnosti
Foto

otázku života a smrti je řešena u Božího soudu v "KAUZA DIABOLO MAGNUM"

https://jakubkouril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=681584

Pan Prouza byl běžný advokát, jakých potkáváme v kancelářích na tucty. Od ostatních advokátů se odlišoval v tom, že se nikdy nezlobil a ničemu se nedivil. Kauzy přicházely a on je buď vyhrával nebo ztrácel. Dělal vždy maximálně, co bylo možno.

Jednoho odpoledního dne vklouzla do jeho kanceláře Smrt a pan Prouza ucítil podivné mrazení v zádech.

„Neotáčej se!“ pravila Smrt ostrým hlasem. „Kdo mne spatří je mrtev. Chci, abys mne zastupoval u Božího soudu. Osobně, jak jistě chápeš u soudu nemohu být. Kauza se má takto: Karty života a smrti jsou rozdány, ale život si bere všechny zásluhy. Je oslavován a Smrt zatracována. Ale kde by život byl, kdybych nebyla Já?“

Pan Prouza, který se ničemu nedivil, se nepodivil ani tentokráte, případ vzal a k Božímu soudu se dostavil včas.

Před Božím soudem:

„Nebeský soude,“ zahájil řeč advokát „Můj klient se soudního procesu osobně zúčastnit nemůže, neboť jak jistě víte je tu taky Život; došlo by k anihilaci.“

„Rozumím, a děkuji za vaši prozíravost,“ pravil Nebeský soudce.

„Smrt se dožaduje svého práva!“ pravil advokát a prohrábl si oholenou tvář.

„Podivné“ pravil Nebeský soudce. „Vždyť cokoliv se ve vesmíru zrodí, patří už Smrti. Nakonec získá všechny a všechno! Co více může ještě chtít?“ „Chce lásku.“ „Co prosím? Nějak jsem nerozuměl?“ „Vážený soude“ odkašlal si advokát a pokračoval „Smrt je nenáviděna ze všech stran. Snad jen filosofové k ní shlížejí, jaksi s uznáním, neboť kým by ti rozumbradové byli beze Smrti! Ale přesto! I oni se Smrti bojí. Život je slaven a chválen a básnící jej povznášejí do rajských zahrad. Smrt je jen stínem života, kterého se lidé bojí a se kterým nechtějí mít nic společného. Kým by ale Život byl, kdyby neexistoval můj klient? Smrti chybí uznání a láska. Smrt chce, aby ji lidé měli rádi tak jako Život.“ Boží soudce si zapálil dýmku. Chvíli bylo ticho a pak se zeptal. „Co říká Živo

1 0
možnosti
Foto

Dík za blog. Myslím, že jediná otázka, kterou jedinec dostane v onom prostoru mezi smrtí a překročením řeky Styx bude: "Milovals?" Pakliže ano, bude vše v pořádku, pakliže ne, vše se bude vracet do výchozí polohy jedince s nutností opravy.

Třeba se nepletu.....

Dík R^

4 0
možnosti
Foto

Myslíte, že je na světě hodně lidi, kteří nikdy nikoho nemilovali...?

1 0
možnosti

K vašemu, pro mě trochu rozhoupanému textu, bych jen dodal, že lidé nenávidí smrt neprávem, já se jí neobávám bo je to nejjistější obrana proti mnoha nemocem a svízelům a hloupým politikům....:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 528x
Žiji každý den tak, jako kdyby zítřek už nebyl. Bez afektu, v klidu s vědomím, že všechno, co právě potřebuji, je teď. A když se ráno probudím a zjistím s úzasem, že jsem dostal darem další den, poděkuji.  

Oblíbené čtení je - blog mojí ženy :

https://slaninova.blog.respekt.cz

 

Seznam rubrik