Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou rodiče, kteří berou na vědomí, že jejich dítě je "jiné" a čelí statečně různým každodenním situacím. Někdy je zvládnou na jedničku, někdy je to horší, ale z toho nevyplývá, že by neměli na veřejná místa vůbec chodit nebo se za své dítě stydět a neustále se horem dolem omlouvat. Veřejnost (teda ne samozřejmě všichni) to více méně nějak skousne.

Taky jsou často vidět případy, kdy rodiče hyperaktivního dítěte nechají svého potomka bez jakéhokoliv dozoru např. v samoobsluze u regálu s rozbitným zbožím, na pískovišti neřeší, že jejich dítko terorizuje ostatní mrňata, atd. To fakt nevím, co si mám o takových rodičích myslet. Prostě tohle jsou dvě strany téhož problému.R^:-)

2 0
možnosti

Vaše Eliška, bude-li mezi lidmi žít, se musí naučit dodržovat jistá pravidla. Proč by mělo kterékoli dítě mít výsadu nerespektovat to, co ostatní děti např. ve škole musí dodržovat a dodržují? Nebo dáte absolutní svobodu všem, a budeme žít v nevypočitatelném chaosu?

0 0
možnosti
Foto

Nevíme, zda se matka při jiné příležitosti nesetkala právě s opačnou reakcí, nežli byla tvoje. Zažili jsme už leccos a víme, jak snadno lze narazit na egoistu, který nezohlední to, že s dětmi je někdy práce a ne každý má k rodičovství talent. Houkneš-li na ženu s přirozeně nižším sebevědomím, že si má "s tím dítětem něco udělat, protože jsou tady lidi po noční", tak si to bude dlouho pamatovat a nebude si jistá ani poté, co jí někdo sám nabídne pomoc. Pokud byla ve výchově nedůsledná, jak píšeš, značí to, že je jí nepříjemný konflikt, který při výchově nastává. Tudíž bude vůči konfliktu citlivá a vyhýbá se preventivně těmto situacím. A právě proto možná odmítla i tvojí pomoc, což je pro ní zaprvé nestandard a za druhé "co kdyby něco"...

2 0
možnosti
Foto

Nutím lidi, aby ukázali, co je v nich dobrého.:-) A že to tam ještě pořád je, o tom nepochybuji. :-)

0 0
možnosti
Foto

Milane, vystihl jsi to velice dobře!R^R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Jak se toto řeší u vás, na severu. Netuším, jestli vzývat Odina pomůže.

0 0
možnosti

Na radu si netroufám, snad jen konstatování: od maminky lekce na poště nezvládnuta ve smyslu: "co by tomu řekli lidi, kdybych předběhla" místo, aby si řekla "vezmu místo, ty lidi i sebe ušetřím Eliščiných výstupů a ještě vyřídím to, proč jsem tady". Takové děti nepůjdou zařadit do stáda a sociální inženýři z toho nebudou spát;-)

1 0
možnosti
Foto

Na pohledech několika lidí na té poště byla vidět snaha pomoci, ale nevěděli jak. Já tyto články píšu právě proto, aby se o tom mluvilo, aby před tím nikdo nezavíral oči. Samozřejmé je, že se to někomu líbit nebude.

Každý rodič "normálního" dítěte si v takové situlaci uvědomí, jaké má vlastně doma zlatíčko, protože tyto situlace nemusí řešit.

Ale říci mamince jiného dítěte : " MOHU VÁM NĚJAK POMOCI ? " , předpokládá, že dotyčná maminka bude mít odvahu si o pomoc říct, případně ji popsat.

A to chce trénovat i z naší strany, aby si ona jednoho dne řekla :

"A VLASTNĚ PRO NE. Já o vaši pomoc stojím. Mohl by jste udělat prosím toto a toto ? Děkuji."

Lidé mají v naší zemi ještě stále potřebu pomáhat druhým v nouzi.

Jen to musí mít smysl. Proto je nutné o těchto věcech mluvit. Ptát se, zajímat se, hledat řešení ...

Proto o tom píšu a budu v tom pokračovat.

1 0
možnosti

Tak kritika vám jde hezky, ale co byste na místě té maminky s dítkem dělal vy?!

0 0
možnosti
Foto

Pro začátek bych jednoduše řekl děkuji a využil bych nabídky pomoci, kterou jsem dostal. Protože v pohodě to nebylo.:-)

4 0
možnosti

Dobrý den. Možná byste mohl napsat nějaký smysluplný článek o výměně žárovek na školních chodbách. Děkuji.

0 1
možnosti

Pane Veselský, nelze si nevšimnout Vaší vášně pro hlídání školníka...

Zřejmě jste bez chyby a tedy Vám toto právo náleží (?)

Děkuji, že hlídáte mého muže. Aby nechyboval;-);-);-)

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS